onsdag 29. juli 2009

HUND I BIL OG UANSVARLIGE HUNDEIERE

Sist vi var og handlet i byen var det kjempevarmt. Hundene våre var hjemme, tar de ikke med i bilen pga varmen.
Da vi kom ut fra kjøpesentret og bort til parkeringsplassen så jeg noe som jeg ikke trodde var mulig. En SUV var parkert med bakenden mot sola, innenfor den store vinduskledde bakluka satt det 2 dalmatinere, en voksen og en unghund, i varmen. Alle vinduer var helt igjen!!

Jeg prøvde å åpne dørene på bilen men den var låst. Sprang inn på en dyrebutikk i nærheten i tilfelle eieren kunne være der, men uten resultat. Pratet med innehaver av dyrebutikken som kunne fortelle om en edisode tidligere samme uke, da hadde veterinær blitt varslet og måtte sjekke en annen hund som satt i bil, men der var heldigvis vinduene åpne. Så det gikk bra.

Men innehaver lette opp tlf nr til politiet så jeg kunne ringe dit, kom heldigvis bileier og kjørte avsted. Så jeg fikk ikke snakket med dem. Vet ikke hvor lenge bilen hadde stått parkert, men det ville ikke tatt mye lengre tid før hundene hadde fått store problemer og kanskje dødd.

Synes det er SÅ trist at vi som hundeeiere lar hundene gjennomgå noe slikt. Folk som gjør slikt burde bli anmeldt for dyreplageri.

mandag 27. juli 2009

BARNEOPPDRAGELSE





















































I dag har Marte jobbet med barneoppdragelse. Hun så seg lei av av valpene hang etter pattene hele tiden, selv lenge etter at de var ferdig med å die. Hun satte grenser på en fin måte men hver og en av valpene fikk beskjed om å oppføre seg. Til slutt satt det 7 småtasser rundt henne og da ble det premie, og den var litt mammamelk. Artig å se på samspillet mellom mor og barn.

lørdag 25. juli 2009

LEK PÅ VALPEROMMET

Marie henter leker til valpene






















Magne vil også være med å leke















Vi har besøk nesten hver dag, både av valpekjøpere og venner som vil hilse på valpene. Det er koselig for oss og supert for valpene som blir godt sosialisert. I dag kom lille Marie og familien på besøk. Marie er vant med hunder siden de har Birdie (pointer) som hun ofte leker med. Valpene synes det var skikkelig artig å leke med Marie og sovnet godt etter at besøket var over.

torsdag 23. juli 2009

BROR OG VALPENE

Hei hei alle sammen!





















Så fin du er , kanskje fordi du er lik meg!?






















Hallo søta, jeg er den kjekke onkel Bror!















Sier ikke nei takk til et lite nuss jeg!

















Gosj, så sliten jeg er! Vekk meg om 1 time , muttern!





mandag 20. juli 2009

UT PÅ TUR, ALDRI SUR






























































































I går ettermiddag ble været fint og valpene fikk leke litt i hagen. De sprang rundt og hadde det gøy, gresset var litt ekkelt å gå på men etter hvert ble alt bare tøft. Valpene dro ikke langt fra oss, det ble litt for skummelt. Marte var hjemme hos familien sin og slappet litt av, så valpepass overlot hun til oss.

søndag 19. juli 2009

MARTE HVILER















På valperommet går alt fint, valpene er friske og raske. De sover masse og er egentlig veldig rolige småtasser, så langt. Blir nok mer fart etter hvert. I går var de ute 2 og 2 og løp litt rundt. I dag hadde vi planlagt at alle samme skulle få være ute, med været ble ikke så bra.
Marte har vært litt sliten i dag, synes det er deilig med litt fri fra valpene. Jeg fant henne i sofaen i sted, der hun koste seg skikkelig. Greit det Marte, bare hvil deg.

torsdag 16. juli 2009

VALPENE HAR FLYTTET TIL UNGDOMSAVD.

I dag har Dixie og Jazzmann hatt en nytt hett stevnemøte, og etterpå dro Dixie hjem til "pappa" Ivar. Nå får hun slappe av og kose seg hjemme i Ålen og på setra.

Siden alt gikk fort og greit ble det tid til vask og innflytting til nytt rom for Marte og valpene. Lille Homer har flere ganger klatret over valpekassen og lagt seg i senga til Marte, han har sans for comfort den lille gutten. Etter at de inntok sitt nye "hjem" ble det stille blandt gjengen, mange inntrykk som skal fordøyes. Men regner med at i morgen er det full fart igjen.

Blir været fint i helga blir det tur i hagen med valpene.

onsdag 15. juli 2009

RAPPORT FRA VALPEKASSEN IGJEN

Martes "pappa" Helge og lille Hannibal






















































Alt går fint på valperommet. Valpene vokser og blir vakrere for hver dag. De spiser godt, og har nå fått servert oppbløtt valpefôr med litt cultura over, nam nam. De har hatt mye besøk de siste dagene, og har allerede funnet ut at det er mye deiligere å sitte i fanget til noen enn å være i valpekassen. Prøver å ikke skjemme dem for mye bort, men det er ikke så lett. Marte er fremdeles veldig flink og holder kassen ren for bæsj.
Bror var inne på valperommet en liten tur her om dagen, han var mest interessert i å snuse rundt og endte opp med å markere litt på sengen. Ja ja, da ble det teppevask etterpå. Ikke greit å være gutt med tisper med valper og høyløpske tisper i huset. Men både han og Mischa tar det hele veldig greit, synes det ikke er noe å stresse for. I kveld kommer kanskje Major på besøk, da blir det nok lek i hundegården sammen med Bror.

tirsdag 14. juli 2009

BEXMAS I-KULL






















I går og i dag har denne kjekke gutten, Jazzmann (Flashman's Gerdt) blitt parret med Dixie (Bexmas Ferrari). Begge 2 var veldig flinke og i dag tok det bare 10 minutter med flørting før parringen var i boks. Begge 2 er veldig trivelige boxere som også er flotte eksteriørmessig så vi gleder oss til valpene forhåpentligvis kommer i uke 38. Les mer om vårt I-kull på hjemmesida vår.

mandag 13. juli 2009

BEXMAS FRODO


































I går kom Bajas (Bexmas Frodo), Julie, Andreas og Kristina (eier av Bexmas Gina) på besøk. De var så spent på å se valpene, og valpene trivdes godt med kos. Etterpå ble det litt tid til å trene utstilling med Basjas, og han har blitt en fin boxergutt. Både han og søster Ferrari (Dixie) har utviklet seg mye den siste tiden og blitt flotte, voksne boxere. Bajas er ikke bare pen på utsiden, han går gjennom den ene mentaltesten etter den andre på en super måte og er veldig stødig mentalt. Han og Julie trener sammen med redningshundene og hvis tiden strekker til blir de kanskje å se i lydighetsringen.
Vi ønsker dem lykke til framover.

lørdag 11. juli 2009

MYE SOM SKJER HOS BEXMA











































Det er mye som skjer her hos oss nå. På valperommet går alt fint, Marte er superflink med sine småtroll og synes det er koselig når noen kommer og vil hilse på dem. Valpene er gode og runde og skikkelige sjarmtroll, nesten vanskelig å rive seg løs fra dem noen ganger. Alle spiser godt og ingen har diare eller noen andre plager.
I går kom Bexmas Ferrari (Dixie) hit til oss til Brors store glede, han og Dixie er supervenner. Men denne gangen får de ikke leke så mye sammen, han får bare være konsulent for Jazzmann som snart skal treffe Dixie. Bror er ganske avslappet til løpetiden, han vil bare leke med alle, enten det er damer med valper eller høyløpske damer. Mischa har lyst til å være på valperommet med der får hun ikke komme inn enda for Marte. Hun får nok slipper mer til når valpene blir større. De skal flytte ut av babyavdelingen snart og over til ungdomsavdelingen, med dør rett ut og større område å være på. Valpekassen er for liten for småtasser med opplevelsestrang.

onsdag 8. juli 2009

MISCHA OG VALPENE










































I dag har gamlemor Mischa (Nuch Boxerhaven's Decima) fått besøke valpene til Marte. Mischa er veldig glad i små valper og er flink til å stelle dem. Det så ut som valpene syntes Mischa var et spennende besøk, de sjekket ut om hun hadde melk å servere dem, men det var tomt.
Ellers så går livet sin vante gang på valperommet, valpene vokser, spiser godt og koser seg. Marte er flink og steller godt med barna sine. I kveld er hun på besøk hjemme hos familien sin
og blir litt ekstra bortskjemt. Hun setter pris på en liten fritime fra valpene. I morgen blir valpene 3 uker, tiden går så fort, synes ikke det er lenge siden de ble født.
Blir tatt nye bilder av valpene enten i morgen eller fredag.

tirsdag 7. juli 2009

MAT ER DEILIG
















I går fikk valpene spise litt barnegrøt, og i dag var det kjøttdeig med litt melk på menyen. Det smakte godt, noen av valpene var litt forsiktige i spiseveien mens andre sto midt oppe i matfatet. Etter å ha spist ferdig ble det vasking av småtrollene før de havnet under teppe i valpekassen. Valpene blir veldig frosne etter å ha spist så da er det godt å få et varmeteppe over seg. Nå sover de søtt, og snart kommer det besøk til dem. Valpekjøperne får lov til å komme og hilse på nå framover og det er stor stas, både for dem, for Marte som liker å bli kost med, og valpene ser ikke ut til å ha noe imot det de heller.
Vi traff Bexmas Gitte i går, for en lekker boxerfrøken! Kankje vi kan få til med på utstillinger til høsten.

søndag 5. juli 2009

MARTE FIKK BESØK AV FAMILIEN





































I helga var Marte, Bror og meg hjemme med valpene mens Ridder og Mischa var sammen med Magne på hytta og jobbet. Bror syntes det var helt greit å ha Marte for seg selv. Og i dag ble han invitert av Marte til å bli med på valperommet for å se valpene. Det var en stram Bror som titte bort på valpekassen der valpene kravlet rundt. Helt bort til kassen fikk han ikke, Marte stengte med kroppen og det respekterte han, men han syntes det var stas å se valpene.
Etterpå fikk Marte besøk av eierne sine, Lisa og Helge, og det ble skikkelig gjensynsglede. De skal komme og gå turer med henne framover, blir godt for Marte å kunne ta pause i valpestellet.
Nå har både Marte og valpene blitt behandlet med ormkur, valpene frøste og ristet på hodet, ormkurpasta var ikke noe særlig godt.
Valpene har også fått kennelnavn idag, se på hjemmesiden for å se hva valpene heter.