onsdag 27. januar 2010

HØYT TIL HEST

I går hadde jeg min første ridetime, på en flott hest som heter Hero, på Torp Ridesenter som ligger like ved der vi bor. Begge mine døtre rir og siden det trolig blir føll på oss til sommeren, etter den flotte hoppa på bildet, var det kanskje greit å lære seg litt om hest.
Litt skummelt var det å sitt høyt til hest, men Hero den gamle gutten, var snill og gjorde som han fikk beskjed om. Tror jeg behandlet han litt som en hund, og sa "Flink gutt, dyktig!" når han gjorde det jeg ønsket, ha ha. Det var kjempeartig å være på ridekurs, selv om ryggen verker i dag. Vi har mange tirsdager foran oss med kurs, så det blir spennende å se hvor mye vi lærer.

Det er litt dumt at ridingen er på tirsdagskvelden siden boxertreningen også er på samme kveld, men jeg skal prøve å delta på treff etter ridingen, kommer bare litt senere. Magne kommer som oftest på boxertreffene og vi kommer trolig til å kjøre litt Bexmatreff med trening en gang i uka når det blir litt lysere om ettermiddagen/kvelden. Mer info om det kommer senere.

fredag 22. januar 2010

BROR OG BALLEN

Oi, den ballen var STOR!!!!






















Best å liste seg innpå.......






















for så å kaste seg over den og bite løs!!





















Men det endte opp med en sliten Bror, og ballen lever ennå!
Mye tull vi finner på for å aktivisere hudene våre, men i kveld blir det langtur ute i snøen for Bror.

tirsdag 19. januar 2010

BONO OG MAYA























































For noen dager siden var Maya (Bexmas Ibenholt) på besøk hos Bono (Nuch Bexmas Draco), og Therese har send oss noen fine bilder av dem. Bono syntes det var stas å få besøk av en søt liten frøken og Maya synes Bono er en veldig kjekk lekeonkel. Hun var i alle fall veldig sliten da hun kom hjem.
I kveld var vi på boxrtreff igjen, så fin en trening for små og store boxere, og så artig det er å treffe igjen mange Bexmaboxere. I kveld ble det litt utstillingstrening med de valpene fra oss som skal i ringen på søndag, litt kloklipp ble det, også klipp av værhår til Dittes store fortvilelse, men de vokser jo heldigvis ut igjen.
Nå sover både Bror og Maya godt etter treningen.

onsdag 13. januar 2010

TIRSDAGSTRENING

Bexmas Ivar (Bastian)






















Bexmas Ibenholt (Maya)






















Bexmas Image (Dexter)






















Bexmas Ira (Leah)





















Bexmas Havanna (Mille)

















2 slappe boxere, Bror og Maya












I går startet tirsdagstreningen i Boxerklubben avd trøndelag opp igjen etter juleferien. De har nå fått et flott lokale vi kan trene i som både har teppe på gulvet og er oppvarmet, luksus!
Det var mange Bexmaboxere som møtte opp på treningen og ovenfor er noen av dem. Bror liker slik trening og gjorde alt han fikk beskjed om og var råflink, mens Maya ble mer og mer sliten av alt som foregikk rundt henne og kontakttreningen gikk så som så, men det blir nok bedre etter hvert. Artig var det å være der og artig var det å komme hjem med 2 boxervrak som sov seg gjennom resten av kvelden.

mandag 11. januar 2010

NUCH BEXMAS DONNA (MARTE) PÅ BESØK



























Marte har vært hos oss noen dager, og hun og Bror setter stor pris på hverandre. Maya syntes også det var stas en en flott tante som ville leke med henne. Bror måtte passe på at alt gikk rett for seg i leken og gikk i mellom og dempet damene hvis det ble for mye bråk.
I morgen startet tirsdagstreffene i klubben opp igjen etter fjuleferien og da skal vi dit og trene, og litt utstilingstrening blir det siden det ikke er lenge igjen til valpeshowet som NBK avd Trøndelag arrangerer.

torsdag 7. januar 2010

KALDT Å VÆRE BOXER


Jeg har fått spørsmål fra flere valpekjøpere om hvordan de skal forholde seg nå siden det er så kaldt ute.

Nedenfor er en artikkel om emnet som jeg har hentet fra NKK, som kan være greit å lese før man tar med hunden ut i kulden.
---------------------------------------------------Kalde hunder
Selv om de har pels, er det ikke sikkert hundene trives i sprengkulden. Derfor er det viktig å passe godt på hundene i kulden.
- Hunder med korthåret pels er spesielt utsatt for kulde, sier veterinær Trude Mostue til VG.
Når temperaturene kryper ned mot 20 minusgrader, bør du sette på varmedekken.

Korthårede hunder som for eksempel boxere, dalmatinere og greyhounds tåler ikke kulde så godt som langhårede og bør ha varmedress eller varmedekken når de er ute.
Spesielt hannhunder må dekkes til, fordi de kan forfryse testiklene. Hos tisper (som har hatt valper) er det pattene som er utsatt i kulden.
Smør inn testikler og patter med kuldekrem før du legger ut på tur med hunden i sprengkulden.

Korthårede og lave hunder, som for eksempel dachs, er nærmere bakken og derved mer utsatt for kulde. De trenger varmedress.
Hunder med dobbelt pels som husky og grønlandshund, og langhårede hunder som schæfer og golden retriever, klarer seg godt i kulden og trenger ikke varmedekken.
Dersom hunden er i aktivitet vil den holde varmen, og korte lufteturer går greit.

onsdag 6. januar 2010

BEXMAS FERRARI






















Vi har mottatt mange fine bilder av Dixe fra eier Ivar, og synes dette er kjempefint. Ellers så slapper vi av her i Bexmahuset etter en travel høst og førjulsvinter. Hundene trives best inne siden det er så kaldt ute, men noen småturer blir det alikevel.